Μέλι, 20 χρήσεις για ευεξία & επιβίωση

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε για το Μέλι 20 χρήσεις για ευεξία & επιβίωση, τη χρήση του δηλαδή για την προώθηση της υγείας και της ευεξίας και άλλους τρόπους χρήσης του μελιού που ίσως δεν έχετε σκεφτεί. Αλλά πρώτα, ένα μικρό υπόβαθρο για το μέλι και τις διάφορες μορφές και τύπους του.

Η σκέψη του γλυκού, αρωματικού μελιού και των μελισσών με κάνει να σκέφτομαι ωραίες μέρες. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάρκεια ζωής του, κάνει το μέλι ένα τέλειο φαγητό για το ντουλάπι επιβίωσης. Γνωρίζατε όμως ότι το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλιώς, όπως για παράδειγμα ως θεραπευτική αλοιφή;

Λίγα λόγια για το μέλι

Το μέλι παράγεται από μέλισσες από τη δική τους εσωτερική πέψη (και παλινδρόμηση) του νέκταρ λουλουδιών. Αυτό αποθηκεύεται ως πηγή τροφής σε κηρήθρες κεριού που σχηματίζονται μέσα στην κυψέλη. Με περίπου την ίδια σχετική γλυκύτητα της κοκκοποιημένης ζάχαρης, το μέλι έχει μακρά ιστορία ανθρώπινης κατανάλωσης, από την αρχαία Αίγυπτο. Ακόμα και τότε χρησίμευε για γλυκαντικά κέικ και μπισκότα.

Η ιστορία του μελιού

Υπάρχει επίσης μια μακρά ιστορία του μελιού που χρησιμοποιείται για θρησκευτικούς και συμβολικούς σκοπούς. Αναφέρεται ότι βρέθηκαν βάζα μελιού στους τάφους του Φαραώ (που τώρα είναι μακροχρόνια αποθήκευση για εσάς!) Και ο Μέγας Αλέξανδρος υποτίθεται ότι ήταν στολισμένος στο μέλι. Στην εβραϊκή παράδοση, το μέλι είναι ένα σύμβολο για το νέο έτος, οι φέτες μήλου βυθίζονται στο μέλι και τρώγονται για να φέρουν ένα γλυκό νέο έτος.

Τύποι μελιού

Η πιο αναγνωρισμένη μορφή μελιού είναι το γλυκό, χρυσό υγρό που βρίσκεται στο ράφι παντοπωλείων – συχνά σε χαριτωμένα μικρά μπουκάλια με πιρούνι. Το μέλι, ωστόσο, μπορεί να βρεθεί σε διάφορες μορφές:

Υγρό μέλι

Χωρίς ορατούς κρυστάλλους, το υγρό μέλι εξάγεται από τη χτένα του μελιού με φυγοκεντρική δύναμη, βαρύτητα ή στραγγιστική. Επειδή το υγρό μέλι αναμιγνύεται εύκολα σε μια ποικιλία τροφίμων, είναι ιδιαίτερα βολικό για το μαγείρεμα και το ψήσιμο.

Comb Honey

Το μέλι Comb είναι το μέλι στην αρχική του μορφή. δηλαδή, μέλι μέσα στην κηρήθρα. Γνωρίζατε ότι η “χτένα” μελιού είναι βρώσιμη;

Cut Comb ή μέλι αφρού ή αγριόμελο

Το μέλι χτένας είναι υγρό μέλι που έχει προσθέσει κομμάτια της χτένας μελιού στο βάζο. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως συνδυασμός υγρών χτενών.

Ακατέργαστο μέλι

Το ακατέργαστο μέλι είναι αγνό, μη θερμαινόμενο, χωρίς παστερίωση και ακατέργαστο. Αν και δεν υπάρχει επίσημος ομοσπονδιακός ορισμός το μέλι αυτό αναφέρεται συχνά ως «μέλι όπως υπάρχει στην κυψέλη» ή όπως λαμβάνεται με εκχύλιση, καθίζηση ή στραγγιστική χωρίς προσθήκη θερμότητας.

Φυσικά κρυσταλλωμένο μέλι

Το φυσικά κρυσταλλωμένο μέλι είναι το μέλι στο οποίο μέρος της περιεκτικότητας σε γλυκόζη κρυσταλλώνεται αυθόρμητα. Είναι ασφαλές να το τρώτε.

Κτυπημένο (ή Κρεμμένο) Μέλι

Ενώ όλο το μέλι θα κρυσταλλωθεί με τον καιρό, το κτυπημένο μέλι (επίσης γνωστό ως κρέμα μελιού) διατίθεται στην αγορά σε κρυσταλλική κατάσταση. Η κρυστάλλωση ελέγχεται έτσι ώστε, σε θερμοκρασία δωματίου, το μέλι να μπορεί να απλωθεί σαν βούτυρο ή ζελέ. Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, το κτυπημένο μέλι προτιμάται από την υγρή μορφή ειδικά κατά την ώρα του πρωινού.

Υδρόμελο – Honey Mead

Το υδρόμελο είναι στην πραγματικότητα ένα “κρασί”. Είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι και νερό μέσω ζύμωσης με μαγιά. Μπορεί να είναι ακόμα, ανθρακούχο, ή αφρώδες και μπορεί να είναι ξηρό, ημι-γλυκό ή γλυκό.

Εκτός από διάφορες μορφές μελιού, υπάρχουν διάφοροι τύποι μελιού. Υπάρχει βιολογικό μέλι, τοπικό, γεωγραφικά συγκεκριμένο μέλι και άνθη μελιού.

Ένας πολύ ιδιαίτερος τύπος μελιού είναι το μέλι Manuka, το οποίο είναι προϊόν των μελισσών που τρέφονται με τις ανθίσεις της Melaleuca. Το Melaleuca ακούγεται πιθανότατα γνωστό, διότι στη μορφή του αιθέριου ελαίου, είναι επίσης γνωστό ως έλαιο τσαγιού! Το μέλι Manuka οδηγεί το πακέτο όταν πρόκειται για θεραπευτική χρήση και είναι γνωστό ως “ο βασιλιάς των φαρμακευτικών μελιού” ».

Η χρήση του μελιού στην ιατρική

Όσον αφορά τη θεραπευτική χρήση, το μέλι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την προώθηση της θεραπείας. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Ασσύριοι, οι Κινέζοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν μέλι για πληγές και ασθένειες του εντέρου. Από την άλλη πλευρά, μέχρι πολύ πρόσφατα, η σύγχρονη ιατρική απόφευγε το μέλι λόγω έλλειψης λεγόμενων αποδεικτικών στοιχείων. Αυτό αλλάζει τώρα καθώς όλο και περισσότερα μέλη της ιατρικής κοινότητας αγκαλιάζουν τις αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές και θεραπευτικές ιδιότητες στις πληγές.

Μέχρι στιγμής, η πιο συνηθισμένη ιατρική χρήση του μελιού είναι η θεραπεία του πονόλαιμου. Το μέλι χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο για αιώνες και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται ως θεραπεία για πονόλαιμους και βήχα. Μια άλλη χρήση που γίνεται συχνά είναι η θεραπεία των πληγών.

Όλο και περισσότερα μέλη της ιατρικής κοινότητας αγκαλιάζουν τις αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με την Amy Alton, συν-συγγραφέας του The Survival Medicine Handbook:

«Μέσα στις πληγές, το μέλι όχι μόνο καταστρέφει τις βακτηριακές μολύνσεις, αλλά δημιουργεί ένα υγρό θεραπευτικό περιβάλλον που επιτρέπει στα κύτταρα του δέρματος να αναγεννηθούν φυσικά. Αυτό βοηθά στην αποτροπή των αυξημένων ουλών. Το μέλι προλαμβάνει και σκοτώνει βακτηριακές λοιμώξεις. Έχει όξινο pH που είναι αφιλόξενο για βακτήρια. Έχει επίσης μια οσμωτική δράση που σκοτώνει αντλώντας υγρό από τα βακτήρια. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το μέλι θεραπεύει τις πληγές καλύτερα και ταχύτερα, με μια δραματική μείωση των ποσοστών μόλυνσης, ειδικά σε τραυματισμούς εγκαύματος.

Εφαρμόστε σε κοψίματα, γρατζουνιές, εγκαύματα οποιουδήποτε βάθους εάν δεν υπάρχει ιατρική βοήθεια, εξανθήματα ή τραυματισμούς ανοιχτού δέρματος, μετά από καλό καθαρισμό τραυμάτων.

Amy Alton, συν-συγγραφέας του The Survival Medicine Handbook

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το μέλι θεραπεύει τις πληγές καλύτερα και ταχύτερα, με μια δραματική μείωση των ποσοστών μόλυνσης, ειδικά σε τραυματισμούς εγκαύματος

Σε περίπτωση σοβαρού εγκαύματος δευτέρου βαθμού ή εγκαύματος τρίτου βαθμού, θα πρέπει να αναζητήσετε άμεση ιατρική βοήθεια. Σε περίπτωση που αυτή η βοήθεια δεν είναι διαθέσιμη, η χρήση μελιού RAW θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την πρόληψη της μόλυνσης. Μην ξεπλύνετε το μέλι, προσθέστε περισσότερο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα ή καθαρό λινό ή βαμβακερό περιτύλιγμα για να κρατήσετε το μέλι στη θέση του. Οι ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο για πολλά προβλήματα και πρέπει να παρακολουθούνται από το καλύτερο δυνατό ιατρικό προσωπικό».

Πρόσφατα, οι αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού μελετήθηκαν και εξηγήθηκαν χημικά, ακόμη και η διάσημη κλινική Mayo Clinic έχει αναγνωρίσει διάφορες ιατρικές χρήσεις του μελιού.

Mayo Clinic, Arizona

Προσοχή: Το μέλι μερικές φορές περιέχει αδρανή σπόρια ενός τύπου αλλαντίασης, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την εντερική οδό των βρεφών. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά κάτω του ενός έτους δεν πρέπει να λαμβάνουν μέλι σε καμία μορφή.

Μέλι, 20 χρήσεις για ευεξία & επιβίωση

Εάν η μόνη φορά που βγάζετε το βάζο μελιού είναι να γλυκάνετε το φαγητό σας, είστε για μια έκπληξη; Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες χρήσεις για το μέλι που σας λείπουν. Εδώ είναι μια σύντομη λίστα εναλλακτικών χρήσεων για το μέλι. Μέλι 20 χρήσεις για ευεξία & επιβίωση.

Αντιμετωπίστε πονόλαιμο και γρατσουνιές:

Ανακατέψτε το μέλι με χυμό λεμονιού για να δημιουργήσετε έναν ορό που ανακουφίζει το λαιμό. Επαναλάβετε όσο συχνά χρειάζεται έως ότου μειωθούν τα συμπτώματα, εάν δεν εξαφανιστούν.

Χρησιμοποιήστε ως κατασταλτικό βήχα:

Αντί να χρησιμοποιήσετε εμπορικό σιρόπι βήχα που είναι γεμάτο ζάχαρη και ανεπιθύμητες χημικές ουσίες (εκτός και αν πρόκειται για κάποιο βιολογικό προϊόν Πρόπολης).

Θεραπεύστε τις πληγές:

Το μέλι, και το μέλι Manuka, είναι γνωστό ότι θεραπεύει πληγές σκοτώνοντας βακτηριακές και καταπολεμώντας λοιμώξεις. Εφαρμόστε ελεύθερα και μετά καλύψτε με σάλτσα. Για ένα ενδιαφέρον επιστημονικό άρθρο σχετικά με τη χρήση μελιού για τη θεραπεία πληγών, διαβάστε τους ασθενείς που πρέπει να ρωτήσουν τους χειρουργούς σχετικά με τη χρήση του μελιού για να θεραπεύσουν τις πληγές.

Μείωση / ανακούφιση παλινδρόμησης οξέος:

Καταναλώστε 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα για να ανακουφίσετε την παλινδρόμηση οξέος.

Τοπικό αντισηπτικό:

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου που απελευθερώνεται από το μέλι το καθιστά το τέλειο τοπικό αντισηπτικό για κοψίματα και γρατζουνιές. Επιπλέον, λόγω της ιξώδους σύστασής του, αποτρέπει επίσης να κολλήσουν οι πληγές και οι κηλίδες στον επίδεσμο ή τον επίδεσμο.

Αφαιρέστε τα παράσιτα:

Συνδυάστε ίσα μέρη μέλι, ξύδι και νερό. Στη συνέχεια πιείτε το. Ο συνδυασμός αυτών των τριών συστατικών υποτίθεται ότι είναι ο τέλειος δολοφόνος παρασίτων.

Ενισχύστε την ανοσία:

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά στο ωμό μέλι έχουν αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση της ασθένειας. Εάν αισθάνεστε λίγο κάτω από τον καιρό, δοκιμάστε να συνδυάσετε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό, αλλά όχι βραστό νερό.

Βοηθητικό ύπνο:

Το μέλι είναι γνωστό ότι διευκολύνει τη δράση της τρυπτοφάνης, η οποία βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται

Ανακούφιση από αλλεργίες:

Η καθημερινή κατανάλωση τοπικού μέλι που συλλέγεται λέγεται ότι μειώνει τις αλλεργίες που έχετε στην τοπική γύρη των φυτών.

Energy Booster:

Ανακατέψτε το μέλι με λίγο νερό και στη συνέχεια πιείτε το διάλυμα. Η περιεκτικότητα σε γλυκόζη του μελιού θα απορροφηθεί από τον εγκέφαλο και στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την κόπωση στη διαδικασία. Βέβαια, αυτή τη δουλειά εκτός από το απλό μέλι, μπορεί να την αναλάβει ακόμα καλύτερα ο συνδυασμός του σωστού μελιού με τα την πρόσμιξη των σωστών βοηθητικών συστατικών!

Βελτίωση ροής αίματος:

Το μέλι, που είναι πλούσιο σε γλυκόζη, είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος μέσω της ενίσχυσης του σχηματισμού του αίματος. Η γλυκόζη παρέχει ενέργεια στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία κατανέμεται σε όλο το σώμα. Ως αποτέλεσμα, το παραγόμενο αίμα έχει την κατάλληλη συνοχή, ρέει ομαλά μέσω των αιμοφόρων αγγείων. Η γλυκόζη πιστεύεται ότι αποτρέπει την τριχοειδή βλάβη λόγω της ικανότητάς της να βελτιώνει τη ροή του αίματός σας.

Θεραπεία εγκαυμάτων:

Εφαρμόστε το μέλι ως επίδεσμο στα εγκαύματα. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου που απελευθερώνεται από το μέλι καθαρίζει την πληγή και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Τα σημάδια εγκαύματος θα επουλωθούν γρήγορα και με λιγότερο πόνο.

Αντιβακτηριακό διάλυμα:

Δεδομένης της ισορροπίας του όξινου pH και της ιξώδους βάσης, τα βακτήρια και τα μικρόβια δεν θα επιβιώσουν όταν καλύπτονται με μέλι. Οι μικροοργανισμοί θα παγιδευτούν στην κολλώδη όξινη βάση, η οποία είναι πολύ λειαντική για τα εξωτερικά τους, σκοτώνοντας τους τελικά.

Ηρεμεί το άγχος και προωθεί τη χαλάρωση:

Οποιαδήποτε στιγμή, αλλά ειδικά όταν βρίσκεστε σε κατάσταση επιβίωσης, πρέπει να είστε ξεκάθαροι και ήρεμοι. Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού παράγουν μια ηρεμιστική δράση, ειδικά όταν λαμβάνονται σε σημαντικές ποσότητες.

Αντιμετωπίστε την δυσπεψία:

Ανακατέψτε το μέλι και το ξίδι μηλίτη μήλου σε ίση αναλογία και αραιώστε με νερό. Αυτό το φυσικό ποτό βοηθά την πέψη.

Αντικαταστήστε το μέλι με τη ζάχαρη στο μαγείρεμα:

Για κάθε φλιτζάνι ζάχαρη που απαιτείται μια συνταγή, αντικαταστήστε το με 3/4 φλιτζάνι μέλι. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μειώστε ένα άλλο υγρό στη συνταγή σας κατά 1/4 φλιτζάνι. Επίσης, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου κατά 25 βαθμούς.

Μαλακτικό μαλλιών:

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο κανονικό σαμπουάν ή το μαλακτικό σας. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με ελαιόλαδο για βαθύτερη προετοιμασία. Αφήστε το να μουλιάσει για 20 λεπτά με τα μαλλιά σας τυλιγμένα σε μια πετσέτα πριν το λούσιμο ως συνήθως.

Skin Moisturizer:

Βάλτε μέλι στο δέρμα σας και αφήστε το εκεί 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το δέρμα σας θα είναι απαλό και ενυδατωμένο.

Αντιμετώπιση ακμής:

Απλώστε μια μικρή ποσότητα μελιού απευθείας στην ακμή με βαμβάκι ή δάχτυλο. Περιμένετε πέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Συντηρητικό Τροφίμων:

Το μέλι είναι γνωστό συντηρητικό τροφίμων, αντικαθιστά χημικά πρόσθετα και εξευγενισμένα σάκχαρα σε πολλά εμπορικά προϊόντα. Όταν χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση της ζάχαρης σε σπιτικό ψωμί και ψητά, το αποτέλεσμα θα είναι ένα υγρό προϊόν που παραμένει φρέσκο ​​περισσότερο και θα είναι λιγότερο πιθανό να χυθεί.

Αποθήκευση μελιού

Η αποθήκευση του μελιού είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν μερικές απλές οδηγίες που θα διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και το ευχάριστο χρώμα του. Το κύριο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε το μέλι σε θερμοκρασία δωματίου. Οι ακραίες υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να αποφεύγονται αν και κανένα δεν θα επηρεάσει την ποιότητά του.

“Μέλι 20 χρήσεις για ευεξία & επιβίωση”

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στο μέλι είναι ότι θα κρυσταλλωθεί. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης του μελιού με το οποίο το υγρό στο μέλι γίνεται στερεό. Η αποθήκευση μελιού είναι το ψυγείο επιταχύνει αυτήν τη διαδικασία, οπότε μην το κάνετε. Εύκολο.

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε, σε μακροχρόνια κατάσταση αποθήκευσης, το μέλι θα κρυσταλλωθεί. Όταν συμβεί αυτό, απλώς τοποθετήστε το βάζο μελιού σε ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι. Απλά προσέξτε να μην το παρακάνετε, καθώς η υπερβολική θερμότητα θα σκουρύνει ακόμη περισσότερο το μέλι και μπορεί να καεί και να κάψει το μέλι.

Μαγείρεμα με μέλι

Αν και είναι ιδανικό να χρησιμοποιείτε συνταγές που έχουν αναπτυχθεί για το μέλι, μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από τη ζάχαρη ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες. Ξεκινήστε αντικαθιστώντας το μέλι με το ήμισυ της ζάχαρης που απαιτείται στη συνταγή. Εάν αυτό δουλεύει καλά, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα την επόμενη φορά, αυξάνοντας σταδιακά την αντικατάσταση αρκεί να είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

Ακολουθούν ορισμένες συγκεκριμένες συμβουλές για τη χρήση μελιού σε ψημένα προϊόντα:

  • Χρησιμοποιήστε 75% υγρό μέλι για κάθε φλιτζάνι ζάχαρη που απαιτείται στη συνταγή
  • Κατά κανόνα, μειώστε το υγρό στη συνταγή κατά 1/4 φλιτζάνι για κάθε φλιτζάνι μέλι που χρησιμοποιείται
  • Προσθέστε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για κάθε φλιτζάνι μέλι που χρησιμοποιείται
  • Για να αποφευχθεί η υπερβολική αμαύρωση, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου κατά 25 βαθμούς για να αποφύγετε τον υπερβολικό καφέ
  • Ανησυχείτε για ένα κολλώδες χάος όταν μαγειρεύετε με μέλι; Για εύκολη μέτρηση και καθαρισμό, επικαλύψτε το φλιτζάνι μέτρησης ή το κουτάλι με σπρέι μαγειρέματος πριν προσθέσετε μέλι.

Εδώ είναι μια από τις αγαπημένες μου χρήσεις του μελιού – σπιτικό βούτυρο μελιού!

Βούτυρο μελιού

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (φρέσκο, κονσερβοποιημένο ή φτιαγμένο από σκόνη βουτύρου)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1/16 σκόνη βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να κρεμώσουν.
Χρησιμοποιείται για σερβίρισμα σε ζεστό ψωμί, μπισκότα ή ψωμί καλαμποκιού.
Πεντανόστιμο!

Διατροφικό προφίλ του μελιού

Το μέλι αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες (φυσικά σάκχαρα) και νερό, καθώς και ιχνοστοιχεία, μέταλλα, βιταμίνες και αμινοξέα. Παρέχοντας 17 γραμμάρια υδατανθράκων και 64 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας, το μέλι είναι ένα φυσικό γλυκαντικό χωρίς πρόσθετα συστατικά.

Το μέλι περιέχει επίσης μια ποικιλία φλαβονοειδών και φαινολικών οξέων, τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά, καθαρίζοντας και εξαλείφοντας τις ελεύθερες ρίζες. Γενικά, τα πιο σκούρα μέλια έχουν υψηλότερη αντιοξειδωτική περιεκτικότητα από τα ελαφρύτερα μέλια.

Επίλογος

Μέλι 20 χρήσεις για ευεξία & επιβίωση. Θα ήταν αδύνατο να περιγράψουμε όλα τα οφέλη του μελιού σε ένα μόνο άρθρο. Το μέλι Manuka, από μόνο του, δικαιολογεί μια συζήτηση για την πρόοδο που έχει σημειώσει η ιατρική κοινότητα στην τεκμηρίωση των θεραπευτικών και θεραπευτικών της ιδιοτήτων. Όσο περισσότερα μαθαίνω, τόσο περισσότερο είμαι πεπεισμένος ότι το μέλι Manuka έχει θέση στο κιτ επιβίωσης έκτακτης ανάγκης.

Το μέλι αναμιγνύεται καλά με πολλά τρόφιμα, είναι νόστιμο για φαγητό και έχει διάρκεια ζωής που δεν λήγει.

Κλείνοντας, θέλω να σας ενημερώσω ότι προσωπικά απολαμβάνω, 100% ακατέργαστο μέλι μέσα σε ένα μπολ με παραδοσιακό γιαούρτι και μπανάνες. Απλά νόστιμο! Και ναι, καθώς σκέφτομαι τις μέλισσες, σχηματίζω πράγματι κάθε φορά ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μου!

Ετικέτες:Manuka

Michalis

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.