Περιήγηση στη Χιλή αποκλειστικά για το μέλι ULMO!

Περιήγηση στη Χιλή αποκλειστικά για το μέλι ULMO!

Η περιοχή Araucania φιλοξενεί «γηγενή δάση και παρθένα ρέματα». Μια γρήγορη ματιά στη Wikipedia και διαπιστώνω ότι η Araucania είναι ένα από τα 15 διοικητικά τμήματα στη Χιλή και περιέχει δύο επαρχίες: Το Malleco και Το Cautin. Πολλές περιοχές της περιοχής προστατεύονται ως εθνικά πάρκα που περιέχουν τοπικά δέντρα όπως coigüe, raulí, tepa και bay, κυπαρίσσια και… πιθήκους (και Ulmo δέντρα). Η περιοχή φιλοξενεί επίσης τους γηγενείς ανθρώπους της φυλής Mapuche, οι οποίοι ανακάλυψαν το μέλι ULMO. Ήθελα όμως να έχω προσωπική εμπειρία από εκείνο το μέρος και συγκεκριμένα από το μέλι ULMO που την έχει κάνει γνωστή. Έψαξα και βρήκα εκείνους τους αυθεντικούς μελισσοκόμους που παράγουν αυτό το ιδιαίτερο μέλι. Το μέλι από το δέντρο ULMO. Για αυτό και πραγματοποίησα περιήγηση στη Χιλή αποκλειστικά για το μέλι ULMO. Παρακάτω θα δείτε εν συντομία τις πληροφορίες που μάζεψα, και πιστέψτε με: Έχουν πολύ ενδιαφέρον!

Coigüe ή αλλιώς… Νοθόφηγος!

Πως μοιάζει το δέντρο Ulmo (Eucryphia cordifolia)

Το δέντρο Ulmo (Eucryphia cordifolia) είναι γηγενές στην Αργεντινή και τη Χιλή, και ο φυσικός βιότοπός του εκτείνεται κατά μήκος της περιοχής των Άνδεων (αν και ο ιστότοπος wiki λέει ότι επίσης αναπτύσσεται ευτυχώς στη… Σκωτία). Τα άνθη του (που μου φαίνονται σαν απλά λευκά τριαντάφυλλα, αλλά τα οποία περιγράφονται ως άνθη σαν καμέλα ανάλογα την τοποθεσία) παράγουν ένα αρωματικό νέκταρ που δημιουργεί ένα πολύ καλό μέλι. Το δέντρο Ulmo απειλείται από την υλοτομία, επομένως η παραγωγή μελιού μπορεί να υποστηρίξει μια εναλλακτική, βιώσιμη δασική επιλογή.

Το δέντρο Ulmo (Eucryphia cordifolia)

Ουάου, τι υπέροχο μέλι!”

Το μέλι Ulmo έίναι κίτρινο, γαλακτώδες, θολό σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι πολύ παχύρευστο ( σε μια οδοντογλυφίδα στέκεται εύκολα… για πάντα). Δεν είναι κοκκώδες, αλλά υφή σαν αυτό, σαν να υπήρχαν πολύ, πολύ λεπτά σωματίδια μέσα του. Αρχικά όταν το γεύεσαι, η υφή του είναι πιο εμφανής στη γλώσσα και στη συνέχεια υπάρχει μια έκρηξη αρώματος λουλουδιού που είναι αρκετά εντυπωσιακό. Η τελική γεύση περιέχει κατάλοιπα μέντας. “Ουάου, τι υπέροχο μέλι!” θα πει κάποιος. Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι είναι πολύ καλό για συνταγή φαγητού ή τσάι, νομίζω ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ένα τσάι βοτάνων (για παράδειγμα χαμομήλι). Θα μπορούσα να το φάω απευθείας από το βάζο, αλλά σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να χάσει τις λεπτές αποχρώσεις της γεύσης του γιατί η γλώσσα συνηθίζει τη γεύση. Θα λειτουργούσε επίσης απλά πάνω στο ψωμί.

ULMOPLUS: Οι απόλυτοι συνδυασμοί φυσικών συστατικών

Μοναδικός συνδυασμός: Μέλι Ulmo + SUPERFOODS
Περιήγηση στη Χιλή αποκλειστικά για το μέλι ULMO

Το μέλι του Ulmo συγκρίθηκε και με άλλους τύπους από μέλι που έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες, αλλά και με ένα τεχνητό μέλι, σε ένα ειδικό εργαστήριο που κατασκευάστηκε για το σκοπό αυτό. Το Μέλι Ulmo βγήκε πρώτο αποδεικνύοντας ότι η φασματομετρική έρευνα ήταν πιο αποτελεσματική έναντι πέντε επιλεγμένων στοιχείων των βακτηρίων  των:

Staphylococcus aureusmethicillin–resistant (MRSA) (Χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη) Προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις και δερματικές λοιμώξεις.
Pseudomonasaeruginosa (Ψευδομονάδα η αεριογόνοςΕίναι η πιο συχνή αιτία λοιμώξεων από ψευδομονάδα στον άνθρωπο. Αντιστέκεται στην φαγοκυττάρωση και είναι ανθεκτική στα περισσότερα αντιβιοτικά.
Escherichiacoli (Εσερίχια κόλι) Μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη.

Αν και είναι φυσικό προϊόν, το Θεραπευτικό μέλι ULMO 350gr έχει ισχυρό αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα. Το μέλι Ulmo μπορεί να καταπολεμήσει τη διαδικασία γήρανσης με φυσικό τρόπο.


Ετικέτες:ulmo

Michalis

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.